Русия отбелязва рекорден ръст на заразените с коронавирус

Русия отбелязва рекорден ръст на заразените с коронавирус

Русия регистрира в неделя рекорден брой заразени с новия коронавирус, с което болните в страната станаха близо 135 000 души. Това е страната, в която пандемията се разраства най-бързо в Европа в момента.

Докато в няколко европейски страни започна постепенно излизане от карантината, общинските власти в Москва, където е най-голямото огнище в страната, призова жителите да не излизат от домовете си, въпреки слънчевото време.

По официални данни 10 633 са новите случаи за последните 24 часа Увеличението за денонощие е с 8,6%.

Около половина от новите случаи протичат безсимптомно, предава ТАСС. Процентът на смъртност в страната остава много нисък в сравнение с всички останали европейски страни

От началото на епидемията официалните данните сочат 1280 почина, което е под 1% от всички установени случаи. Русия се готви да започне от 12 май постепенно да смекчава мерките за самоизолация.

Москва е под карантина от края на март, но няма как да започне да смекчава мерките. За последното денонощие в града са установени близо 6000 нови случая. В Санкт Петербург новите случаи са под 300.

На този фон Испания и Италия показват значително намаление на броя заразените и починалите от Covid – 19. Починалите за последното денонощие в Испания са 165 души, което е най-ниският брой от 18 март. Страната се готви за деескалация на мерките за социално дистанциране.

Италия има 1389 нови заразени и 174 смъртни случая. Подобна статиска за последно бе записана в началото на март.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?