Русия прати баби в носии на финала на Евровизия в Баку

Изборът се оказа доста нестандартен, но всички са на мнение, че фолклорният състав Бурановските бабички са много приятни и имат всички шансове за успех, пишат руските медии в сряда.

Групата от малката република Удмуртия в състава на Руската федерация спечели с песента Party for everybody и победи 24 други кандидати, сред които безспорните звезди Дима Билан и Юля Волкова.

В песента победител бурановските баби пеят на местния удмуртски диалект и руски, а на припева весело припяват: Party for every body, come and dance.

Песента е компилация от фолклорни елементи и модерен поп, а докато я изпълняват, жените подскачат с носиите си, наподобявайки модерен танц.

Бурановските бабички направиха преди време бум в интернет със своето изпълнение на песента на Бийтълс Yesterday.

Те смятат да използват приходите от евентуалната си победа в конкурса на Евровизия, за да построят нова църква в родното си село.

Неотдавна британците избраха да бъдат представяни в Баку от известния през 60-те години певец Енгълбърт Хъмпърдинк. Той е на 76 години и е известен с песни като Blue Spanish Eyes и I did it my way, припомни Кафене.нет.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?