Русия: САЩ си играят с огъня, като налагат нови санкции

Русия: САЩ си играят с огъня, като налагат нови санкции

Русия окачестви новата вълна американски санкции като грешка и заяви, че навикът на Вашингтон да използва санкции срещу Москва крие риск от подкопаване на глобалната стабилност и е част от опасна игра, съобщи Ройтерс.

Вчера правителството на Тръмп наложи санкции на китайската армия за това, че е купила изтребители и ракетни комплекси от Русия в нарушение на американските санкции, наказващи Москва за намеса в изборите в САЩ през 2016 година. Русия отрича да е имало такава намеса.

Правителството във Вашингтон добави в черния списък и 33 физически и юридически лица, свързани с руските въоръжени сили и разузнаване.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков посочи в изявление, че на Москва ѝ се струва, че за САЩ налагането на санкции на Русия се е превърнало в национален спорт. Той отбелязва, че от 2011 г. това са 60-и поред санкции.

"Всеки нов кръг от санкции показва пълната липса на успех за нашия противник да притисне Русия с предишните си подобни опити", каза Рябков. Той добави, че Вашингтон никога няма да успее да диктува условията си на Москва.

"Няма да бъде лошо за тях да си спомнят за идеята за глобална стабилност, която лекомислено подкопават, изостряйки напрежението в руско-американските отношения. Да си играеш с огъня е глупаво и може да стане опасно", предупреди руският заместник-министър.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?