Русия ще застрахова риска от отмяна на световното първенство по футбол през 2018

Русия ще застрахова риска от отмяна на световното първенство по футбол през 2018

Организационният комитет на световното първенство по футбол през 2018 г. ще прибегне до услугите на застрахователна компания, за да се застрахова от риска за отменяне на първенството в Русия. Това е съобщил председателят на организационния комитет Алексей Сорокин, цитиран от Интерфакс.

"Методиката е проста. Взема се застрахователен брокер със световно име, той формулира заданието. Към конкурса се привличат застрахователни компании. Тъй като застрахователната премия е много голяма, то и критериите за подбора ще са сериозни. Застраховат се рискове, свързани с отмяна на шампионата. Какъв ще е светът след четири години, ние не знаем. Но засега аз не виждам глобална заплаха за провеждането на футболния шампионат", заявява Сорокин.

Той отбелязва, че застраховането на шампионата е изискване на ФИФА.

Русия получи домакинството на световното първенство по футбол през декември 2010 г.

Европейски политици и спортисти обаче поискаха Русия да бъде лишена от това право заради намесата ѝ в Украйна и анексирането на Крим през март т.г.

Предложението за европейски бойкот на световното футболно първенство в Русия влезе в работен документ за санкции срещу Москва.

По план Русия ще организира първенството от 8 юни до 8 юли 2018 г. на 12 стадиона в 11 града, включително Москва.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?