Русия уважава резултатите от изборите във Франция и не била предпочитала льо Пен

Дмитрий Песков, сн: ЕПА/БГНЕС

Кремъл обяви, че уважава резултатите от първия тур на президентските избори във Франция и отрече да предпочита Марин льо Пен, която през март бе приета от Владимир Путин, предаде Франс прес.

"Уважаваме избора на французите. Подкрепяме добри и взаимоизгодни отношения" с Франция, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА-Новости.

Песков отрече Русия да подкрепя в тези избори Марин льо Пен, която иска сближаване с Москва, а в края на март бе приета на официална среща от президента Владимир Путин. Тогава Путин увери, че няма руска намеса във френските президентски избори.

"Невярно е да се казва, че Русия подкрепя повече или по-малко единия или другия кандидат", заяви Песков.

"Русия желае да изгради добри отношения с тези, които имат същия положителен подход и смятат, че разногласията могат да се решат единствено по пътя на диалога, вземайки предвид интересите на всеки", добави говорителят на руския президент.

След първия тур на президентските избори във Франция, състоял се вчера, за втория тур на 7 май се класираха проевропейски настроеният бивш министър на икономиката Еманюел Макрон и крайнодясната антиглобалистка лидерка Марин льо Пен.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Защо се стигна до хаоса с ваксинирането срещу Covid?