Русия въвежда нови изтребители

Русия въвежда нови изтребители

За "смяна на караула в небето" на Русия пише в заглавие "Росийская газета", цитиран в четвъртък от БТА.

Според официоза руските военновъздушни сили ще получат тази и следващата година 48 най-нови изтребителя Су-35С. Същевременно министерството на отбраната ще подпише дългосрочен договор с производителя - Обединената авиостроителна корпорация, и Су-35С ще станат основните тежки изтребители на руската военна авиация, сменяйки Су-27, които ще бъдат ремонтирани и модернизирани.

Характеристиките на новия изтребител максимално го доближават до машините от пето поколение. Су-35С развива скорост до 2400 километра в час и може да прелети без кацане 3600 километра. Самолетът носи 8 тона боен товар; на външна подвеска може да се монтират всякакви авиационни оръжия. Моделът е еднакво добър и като изтребител, и като далечен прехващач, и като бомбардировач-ракетоносец. Може да поразява въздушни, сухопътни и надводни цели.

Радиолокационната система "Ирбис", с която е снабден изтребителят, е най-мощна в света, твърди руското издание. Тя "вижда" в обсег 400 километра, дава възможност пилотът да следи до 30 цели едновременно и да обстрелва 8 от тях. Навигационната система е автономна и може да действа, без да използва сателитите Джи Пи Ес или ГЛОНАСС.

Споделяне

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?