Русия заплаши да блокира достъпа до сайта на руската емисия на БиБиСи

Русия заплаши да блокира достъпа до сайта на руската емисия на британската медийна компания БиБиСи след публикуването на интервю на сибирски активист, който призовава за участие в неразрешена демонстрация, съобщи руския в. "Известия" във вторник, цитиран от Франс прес.

В интервюто художникът и активист Артьом Лоскутов призовава за участие в демонстрация за по-голяма автономия на Сибир в Руската федерация.

Руският медиен регулатор "Роскомнадзор" блокира достъпа до интервюто и е съобщил на "Известия", че може да блокира целия сайт на БиБиСи, ако съдържанието на материала не бъде променено.

"Не само, че имаме властта, но и сме задължени да го направим, при условие че службата "Роскомнадзор" е получила писмена жалба от прокуратурата с искане да бъде блокиран достъпа на сайтовете, предаващи тази информация", допълни източник от медийния регулатор.

"Роскомнадзор" блокира линковете за достъп до други интервюта на Лоскутов, а руският информационен сайт Slon.ru премахна статия по тази тема, пише "Известия".

Споделяне

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?