Руска медия твърди, че Абрамович е арестуван от ФБР

Роман Абрамович

Руският милиардер и бивш губернатор на Чукотка Роман Абрамович е арестуван от ФБР на територията на Съединените щати, твърди руският телевизионен канал РБК-ТВ, цитиран от интернет изданието от същата медийна група РБК дейли.

Медията се посочва на свои източници без да посочва каквито и да било подробности. "Засега подробности не са известни. Не е ясно дали арестът е свързан с бизнеса на Абрамович или с разследването на обстоятелствата около убийството на Борис Березовски", посочва телевизионният канал.

Съобщението му бе веднага опровергано от прес-секретаря на руския олигарх Джон Ман. Пред друга руска телевизия – "Дождь", той все пак потвърди, че Абрамович в момента се намира в САЩ.

От щаб-квартирата на ФБР съобщиха, че не разполагат с информация за арест на бизнесмена, посочва РБК дейли.

Борис Березовски бе намерен мъртъв в дома си в Лондон в събота. През миналата година той загуби делото в лондонски съд по заведен от самия него иск срещу Абрамович. Березовски твърдеше, че през 90-те години на миналия век е бил делови партньор на Абрамович и претендираше за дял от компанията "Сибнефт" на стойност 5,5 милиарда долара.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?