Руска медия в България срещу "негативното изкривяване по отношение на Русия"

Руска медия в България срещу "негативното изкривяване по отношение на Русия"

Нов руски информационен проект започва да развива дейност в България, за да отразява темите, свързани с Москва, тъй като руската държава не се доверява на световните медии и смята, че има необходимост от по-балансирано отразяване. Това стана известно в сряда, без да е ясно какъв точнo тип медия ще представлява проектът.

Идеята на проекта не е да воюва, а да информира. Той се реализира на четири континента и неговата цел е да направи достъпни за международната аудитория редица руски теми в цялата им сложност, каза пред БНР продуцентът Вячеслав Чарски по повод представянето на "Руски дневник", който е част от международния проект "Russia Beyond the Headlines" ("Русия извън новините").

Пред водещия Петър Волгин той обясни още: "Ние смятаме, че руската позиция по много въпроси се нуждае от по-балансирано и по-обективно осветяване. Целта на нашия проект е да намалим негативното изкривяване по отношение на Русия, за да може читателите ни да имат достъп до алтернативна информация. Нашият проект няма за цел да говори основно на политически и икономически теми. Ние поставяме силно ударение на теми, свързани с науката, технологиите, културата, разказваме за различни интересни места в Русия и редовно информираме за това, за което пише руската преса".

"Ние сме длъжни да разказваме редовно в различните страни как и от какво живее Русия в момента и какъв е подходът на страната към политиката, науката и културата в днешно време", каза Чарски, според когото в момента се наблюдава "ожесточение" на световната политика по отношение на Русия, особено в западните медии.

Споделяне

Още от България