Руската банка, купувач на "Булгартабак", става генерален спонсор на футболния "Левски"

Руската банка, купувач на "Булгартабак", става генерален спонсор на футболния "Левски"

Най-голямата руска банка – Внешторгбанк (ВТБ), мажоритарен собственик на Булгартабак, става генерален спонсор на столичния гранд ПФК Левски, съобщиха от клуба в четвъртък. Договорът отдавна бе анонсиран неофициално, но досега от ръководството на отбора не искаха да го потвърдят.

Подписаният вече договор между двете страни е за срок от 36 месеца и е на стойност 4.5 милиона евро. Освен това първата вноска от 1.5 млн. евро вече е в касата на клуба от улица "Тодорини кукли" 47. Именно поради тази причина "сините" шефове започнаха офанзивата за мароканския халф на АПОЕЛ (Лимасол) Рашид Хамдани, който е харесван от Николай Костов, Иво Тонев и Георги Иванов - Гонзо, съобщава сайтът Sportal.bg.

Освен тези 9 милиона лева в рамките на следващите три сезона, "сините" продължават да разчитат на досегашния си основен спонсор М-Тел, чието лого вече над едно десетилетие е на екипите на 26-кратните шампиони. Както е известно, телекомуникационната компания гарантира над един милион лева на Левски всяка година и досега бе лидер в това отношение.

Споделяне

Още от Спорт