Руската мода също подкрепя Асад

Московски бутик продава сувенири и тениски за войната в Сирия

Руската мода също подкрепя Асад

Нищо не помага за обновяването на гардероба така, както войната: това е мисълта, която спохожда мнозина московчани в необикновен бутик, който отвори врати преди няколко месеца на броени метри от Кремъл, пише испанският вестник "Ел Мундо" в кореспонденция от руската столица. В бутика се продават камуфлажни военни униформи, якета, защитаващи от пустинни ветрове, а сега и тениски с изображението на руски самолет върху картата на Сирия с надпис "Подкрепи Асад".

Новата военна авантюра на Путин напълно затъмни войната в Украйна. И сега за 18 евро можете да отнесете в къщи сувенир, напомнящ за бомбардировките в Сирия – основният сюжет на новините от 30 септември насам, когато започна руската авиооперация.

Бомбардировките, които Москва разпореди, за да укрепи позициите на сирийския президент, върнаха Русия на глобалната авансцена, пише изданието.

Тениските със самолетите "бяха заредени в магазина преди седмица и някои купуват от тях с десетки", твърди продавачката Людмила.

Други купувачи не споделят този ентусиазъм, отбелязва "Ел Мундо". Анонимен млад руснак се изумява: "Просто не мога да повярвам, че се продават изображения на касетъчните бомби, които се хвърлят над чужда държава". Преди година в Русия обвиняваха украинското правителство в геноцид, защото е пуснало в действие армията. Но сега руските ВВС са поставили около бомбите камери GoPro, за да може руската телевизия да показва на зрителите най-ефектните кадри от техните "действия" в Сирия. В същото време в социалните мрежи потребителите качват свои снимки с шлемове – знак за подкрепа на руските летци.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество