Руската прокуратура ще блокира призивите за протести в социалните мрежи

Руската прокуратура ще блокира призивите за протести в социалните мрежи
Руската прокуратура предприе действия за блокиране на призивите в социалните мрежи за още улични протести в столицата Москва и други градове в страната, съобщи Асошиейтед прес.
 
Тази стъпка беше предприета, след като в неделя в Русия имаше вълна от протести, в които участваха десетки хиляди хора. Това беше най-големият изблик на недоволство в страната от години.
 
Генералната прокуратура потвърди днес, че е поискала от държавния комуникационен регулатор да блокира страниците в социалните мрежи, в които се призовава за още протести в Москва и на други места в Русия идната неделя. 
 
Московската полиция предупреди гражданите да не участват в неразрешени прояви на Червения площад на 2 април, съобщи ТАСС.
 
"Столичното главно управление на министерството на вътрешните работи отбелязва във връзка с разпространяваните в интернет призиви за организиране на протестни действия в центъра на Москва на 2 април, че в кметството не е била подадена нито една заявка за подобна масова проява в този ден", се казва в изявлението.
 
"В тази връзка полицията предупреждава, че провеждането на такива действия не е било разрешено. Органите на реда ще предприемат всички необходими мерки за гарантиране на сигурността на жителите и посетителите на столицата", се казва в изявлението.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят