Руски бизнесмени се оплакват от прояви на русофобия в Кипър

В Кипър са регистрирани прояви на русофобия, с които трябва решително да се преборим.. Това заявява президентът на Асоциацията на руските бизнесмени в Кипър Юрий Пяних, участвал в среща на кипърския архиеапископ Хризостом с ръководството на руските компании, работещи на острова, предаде ИТАР-ТАСС.

По думите на Пяних в резултат на споразумението на кипърското правителство с ЕС и МВФ за отпускане на финансова помощ на Кипър компаниите с руски капитали на острова са понесли огромни загуби. Той твърди, че са били правени и опити да се нанесе удар не само по Кипър, но и по кипърско-руските отношения.

Представителят на руския бинзнес в Кипър казал още, че в няколко района на град Пафос са се появили обяви, предлагащи намаления за всички, но не и за руснаци, а също и че е имало и други негативни прояви от страна на ултранационалисти.

Призовавам нашите организации, кипърските власти и църквата да не допускат в тези тежки моменти да се дава простор на русофобски изяви и да се пресекат навреме тези явления, изтъкнал президентът на Асоциацията на руските бизнесмени в Кипър.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?