Руски депутат: Башар Асад е готов да организира президентски избори

Плакати с образите на Башар Асад и Владимир Путин.

Сирийският президент Башар Асад заяви готовност да организира президентски избори в Сирия, на които да участва, съобщи за Франс прес руски депутат, който в момента е в Дамаск.

"Той е готов да организира избори с участието на всички политически сили, които искат Сирия да просперира", заяви по телефона Александър Юшченко след среща със сирийския президент.

Асад е заявил, че е "готов да обсъди внасянето на изменения в конституция, да организира избори за парламент и ако народът на Сирия счете за нужно, то той е готов за президентски избори", разказа депутатът от Комунистическата партия на Руската федерация, който е в региона на хуманитарна мисия, отбеляза ТАСС.

По думите на Юшченко, Асад е "абсолютно уверен в своите сили", ако се яви на президентски избори.

Освен Юшченко в Сирия са още няколко руски депутати и сенатори.

Един от тях - сенаторът Дмитрий Саблин, пък каза по телефона за ТАСС, че Башар Асад е казал на руските парламентаристи, че ефективността на действията на руските въздушно-космически войски в Сирия са превишили очакванията на сирийската страна, но също така и на американската страна.

Сирийският президент е казал пред руските депутати, че е разчитал на високото качество на участието на руската авиация в борбата с тероризма, но нито сирийските власти, нито американците са очаквали, че руската бойна авиация ще работи толкова ефективно.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?