Руски депутат поиска да се забрани за непълнолетни концертът на Лейди Гага в Санкт Петербург

Руски депутат поиска да се забрани за непълнолетни концертът на Лейди Гага в Санкт Петербург

Организаторите на концерта на Лейди Гага в Санкт Петербург през декември да забранят входа за непълнолетни, поиска депутатът от градския парламент Виталий Милонов, цитиран от Интерфакс.

"Когато в града пристигат футболни хулигани, държавата винаги внимателно ги наблюдава. Тя (Лейди Гага – бел. ред.) е друг вид хулиган – бизнес-хулиган. И искам организаторите на концерта да получат официално предупреждение за недопускане до концерта на лица под 18 години", каза Милонов.

Според него въвеждането на ограничения за непълнолетни няма да се отрази на популярността на мероприятието и билетите ще бъдат разпродадени.

"Друг е въпросът, че за нормалния човек е доста трудно да отиде на такъв концерт. По-добре е да се гледа съвършенството, отколкото отклоненията и ненормалното", смята депутатът.

Лейди Гага ще излезе пред публиката на Санкт Петербург на 9 декември, а в Москва – на 12 декември в рамките на световното си турне Born this way ball.

Милонов е автор на скандалния местен закон за забрана на пропагандата на хомосексуализма и педофилията, приет през февруари тази година.

Депутатът не за първи път критикува звезди на световния шоу-бизнес. На 9 август в Петербург концерт имаше Мадона. По време на шоуто певицата помоли зрителите да вдигнат ръце с розови гривни в подкрепа на сексуалните малцинства. На следващия ден Милонов заяви, че Мадона е нарушила закона за забрана на пропагандата на хомосексуализма и педофилията.

"Там имаше и непълнолетни, там бяха 12-годишни деца. Считаме, че законът за забрана на хомосексуализма беше нарушен", обясни се тогава Милонов.

Споделяне

Още от