Руски депутат предлага младоженки в прозрачни рокли да не могат да сключат брак

Руски депутат предлага младоженки в прозрачни рокли да не могат да сключат брак

Депутат от руския парламент предлага да се внесе повече сериозност в брачните церемонии чрез поправки в закона за гражданското състояние. Целта е да се позволи едномесечно отлагане на брака и младоженците да бъдат връщани, ако облеклото им и тяхното поведение изразява "неуважение към обществото, оскърбява човешкото достойнство и обществената нравственост".

Инициативата на депутата Алексей Журавльов е реакция на две брачни церемонии в Москва и Санкт Петербург, на които всички младоженци са били облечени в сватбени рокли, което навело парламентаристите на мисълта за еднополови бракове, които в Русия са незаконни, предаде Лента.ру.

"Бракосъчетанието е сериозно действие. Не е място за маскарад. Може и трябва всичко това да се прави с весели лица, но в тържествена обстановка, която съответства на културните традиции на нашата страна. А ние нямаме традиция да се регистрираме във вид на живи мъртъвци", пояснява депутатът.

Да отиват да подписват в градския съвет, облечени в прозрачни рокли, през които всичко прозира – това не съответства на обстановката на тържествената регистрация на брака, казва още Журавльов.

Поради тази причина идеята е до държавните институции, в които се сключва брак, да не се допускат хобити, живи мъртъвци, еднополови невести и всякакви други зомбита.

"Нашите морално-нравствени принципи са много по-висши от западните. Там хората ги вкарват в затвора, ако разказват на децата си, че истинско семейство могат да създадат само мъж и жена", посочва депутатът.

Споделяне

Още от Общество

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?