Руски изтребители съпроводиха френски изтребители над Черно море

Руски изтребители съпроводиха френски изтребители над Черно море

Руски изтребители Су-27 ескортираха два тактически изтребителя "Мираж-2000" и "Рафал", както и самолет за дозареждане С-135 на френските военновъздушни сили над Черно море, съобщи Националният център за управление на отбраната на Руската федерация, цитиран от ТАСС.

"Екипажите на руските изтребители идентифицираха въздушните цели като два тактически изтребителя "Мираж-2000" и "Рафал", както и самолет за дозареждане с гориво С-135 на френските военновъздушни сили и ги ескортираха над Черно море. След промяна на посоката на движение на чуждестранните военни самолети встрани от държавната граница на Руската федерация, руските изтребители се върнаха безопасно в базата си", се казва в съобщението.

То отбелязва и че не е било допуснато нарушаване на държавната граница на Русия.

"Полетите на руски изтребители се извършват в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство над неутрални води без пресичане на въздушни маршрути и опасно сближаване със самолети на чужди държави", подчерта Националният център за управление на отбраната на Руската федерация.  

Споделяне

Още по темата

Още от Свят