Руски комунисти призоваха Мадона да изпее революционна песен

Руски комунисти призоваха Мадона да изпее революционна песен
Организацията "Комунисти на Петербург и Ленинградска област" се обърнаха с открито писмо към поп певицата Мадона, която на 2 август ще изнесе концерт в Санкт Петербург пред Зимния дворец.

В обръщението си комунистите не настояват за отмяна на шоуто, а от тона на писмото им личи, че се отнасят с предстоящото идване на певицата "сдържано". Авторите обаче призовават Мадона да се отнесе с необходимата отговорност към мястото, на което ще се проведе концерта, "където е станала Великата Октомврийска социалистическа революция... и през 1917 г. е започнала за целия свят нова ера".

"Тук не трябва да се върти задник, да бъдеш неприлично облечен, да се гънеш около пилон и да се приветстват лесбийки. Трябва да се обличат скромно, да се пее скромно и да се помнят нормите на морала", се казва в писмото.

"Ние много те молим, Мадона, да включиш в репертоара си на Дворцовия площад някаква революционна песен в чест на участниците в щурма на Зимния. Например, "Смело товарищи в ногу", Интернационалът или " Вы жертвою пали в борьбе роковой". Или поне Марсилезата", добавят комунистите.

Засега не е известна реакцията на Мадона към молбата на "Комунисти на Петербург и Ленинградска област".

По-рано срещу концерта на Мадона на Дворцовия площад се изказа директорът на Ермитажа Михаил Пиотровский. Според него шумните мероприятия оказват отрицателно влияние на картините в музея. Директорът изрази и недоволството си от една сцена в шоуто, където певицата се появява пред публиката разпъната на кръст. Организаторите обещаха, че концертът на Мадона в Петербург ще мине без богохулства.

Споделяне

Още от

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?