Руски офицери оставили войници да измръзнат в Сибир

Един войник почина от студ, а 70 почти замръзнаха в Русия заради небрежност на офицери по време на прехвърлянето на новобранците от Москва в Източен Сибир, предаде ДПА, като се позова на руски медии.

Най - малко 50 войници са в болница със съмнения за пневмония, след като техни офицери ги накарали да стоят с часове на летище при минусови температури без достатъчно дрехи. Двайсет и шест от войниците са все още в критично състояние.

Войниците били на път от Москва към Магадан, където трябвало да служат като граничари. Когато те все пак стигнали Магадан, на около 6 000 километра от Москва, 50 от тях се наложило да постъпят в болница.

Руският президент Владимир Путин призова Федералната служба за сигурност да накаже виновните офицери и предупреди, че докато тези инциденти не спрат, не може да се говори за увеличаване на числения състав на армията.

Говорител на руската гранична полиция е заявил пред Би Би Си, че освен, че са били оставени на сибирския студ, новобранците били заставени да прекарат нощта в неотоплена сграда преди да отпътуват от Москва.

Споделяне

Още от Свят