Руски опозиционни лидери: Москва се меси безпощадно във вътрешните работи на чужда страна

Русия рискува да преживее сценарий, подобен на кризата в Украйна, ако властите не подновят диалога с демократичната опозиция. Това заяви в четвъртък в Москва опозиционерът реформатор Григорий Явлински, цитиран от Франс прес.

"Кризата в Украйна и жалкият начин, по който руският политически елит се намесва в нея, доказват, че единственият подходящ за Русия политически курс е връщането към демократизацията на обществения живот и подновяването на диалога с демократичната опозиция. Руските власти се месят безпардонно във вътрешните работи на чужда страна. Москва се опитва да докаже, че в Общността на независимите държави е невъзможно демократичната опозиция да дойде на власт по пътя на демократични избори, подчерта лидерът на либералната партия Яблоко.

Според Сергей Митрохин, номер две в Яблоко, руският народ накрая ще потърси истината на улицата и ще извърши истинска революция.

Роденият в град Лвов, Западна Украйна, Явлински призова руските медии още от началото на кризата в съседната държава да престанат да манипулират общественото мнение в страната, припомня Франс прес, цитирана от БТА.

Още от Свят

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?