Руски сили ликвидирали над 200 джихадисти в Сирия

Руски сили ликвидирали над 200 джихадисти в Сирия

Руска бойна авиация ликвидира над 200 бойци от групировката "Ислямска държава" по време на предислокация в района на сирийския град Дейр аз Зур, съобщи министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС.


Бомбардировачи и армейска авиация от Въздушнокосмическите сили на Русия ликвидираха при удара над 20 коли с висока проходимост, въоръжени с едрокалибрени оръжия и миномети, също и бронирана техника, включително танкове. Ликвидирани са освен това над 200 бойци, както и камиони с боеприпаси, се казва в съобщението.

Край Дейр аз Зур "международните терористи правят опит да се прегрупират и да оборудват последния си плацдарм в Сирия", посочва руското министерство. Междувременно сирийски правителствени войски изтласкват бунтовниците от южните райони на провинция Ракка и от западните земи на провинция Хомс. Разгромът на ИД край Дейр аз Зур ще стане стратегическо поражение на международната терористична групировка в Сирия, подчертава Москва.

Град Дейр аз Зур бе обсаден от ислямисти още през 2015 г. Съдбата на тази основна точка на р. Ефрат до голяма степен ще е показателна за завършването на борбата с ИД, изтъкна преди седмица руският министър на отбраната Сергей Шойгу

Споделяне

Още от Свят