Руски телеком призова: Спрете да изпращате смешни клипчета

Руски телеком призова: Спрете да изпращате смешни клипчета

Най-голямата руска телекомуникационна компания МТС призова своите клиенти да спрат да изпращат смешни видеоклипове на контактите си, за да не претоварят мрежите в момент, когато поради епидемията от коронавируса нарасна значително и броят на работещите от разстояние, предаде Франс прес.

"Мемовете и доброто настроение са важни, но в момента трябва да потребяваме съдържанието на социалните мрежи по отговорен начин", призова директорът на МТС в писмо, публикувано на сайта на оператора. "В сегашната ситуация можете да се въздържите, например, от изпращането на забавни, но тежки клипове на десетки контакти", добави той, като подчерта, че това не означава потребителите да спрат да гледат филми онлайн или да не участват във видеоконферентни разговори, свързани с работата от разстояние.

МТС е констатирала значително нарастване на натоварването на мрежата и особено на интернет трафика от домовете в големите градове. В Москва трафикът е нараснал с 30 на сто, съобщи директорът, като напомни, че "пропускателната способност на мрежата е физически ограничен ресурс".

Русия въведе задължителни мерки за изолация, за да попречи на разпространението на коронавируса. Много руснаци, особено живеещи в Москва, преминаха през последните две седмици към работа от разстояние.

От седмици насам в руските социални мрежи и чатове циркулират множество мемове и смешни видеоклипове. Повечето от тях се отнасят до пандемията от Ковид-19, отбелязва АФП.

Споделяне

Още от Коронавирус