Руски тв канал видя Путин в небето над Ню Йорк

В Русия образът на президента Владимир Путин не е необичайна гледка. Вестници, плакати, тениски, корици, графити – държавният глава е буквално навсякъде. Но руският телевизионен канал "Звезда" видя лика на Путин и в небето над Ню Йорк, съобши в. "Вашингтон пост".

Тв каналът "Звезда" е известен със строгите си патриотични възгледи и затова не е изненадващо, че телевизията припозна лицето на руския лидер във фигурите, очертавани от рояк птици, които летят над мегаполиса.

Клипът беше публикуван в сайт за видеосподеляне от потребител с име Шерил Гилбърт. Качен е в YouTube във вторник, но стана популярен и събра много коментари след като беше излъчен по руската телевизия в сряда.

"Това е предупреждение към САЩ, че не трябва да започват война с Русия", пише потребител. Друг потребител от Украйна обаче се шегува, че "Путин е подкупил американските птици".

Грегъри Уест, който твърди че е съпругът на Шерил Гилбърт, пише, че е видял това ято птици преди няколко дни по време на пътуване и е било невероятно. "Можеш ли да видиш лицето? Кой е той?", пита Уест.

Някои предполагат, че това е основателят на "Епъл" Стив Джобс, на други им прилича на певеца Роби Уилямс. Има и скептици, които смятат, че видеото е фалшиво.

Руският канал "Звезда" също предупреди, че не може да гарантира автентичността на кадрите.

Споделяне

Още от Свят