Руски ученик нахлу в клас, нападна учителката с брадвичка и стреля с въздушна пушка по децата

Руски ученик нахлу в клас, нападна учителката с брадвичка и стреля с въздушна пушка по децата

Ученик от горните класове е нахлул в час по информатика в училище край Москва тази сутрин и нападнал учителката с кухненска брадвичка, като я ударил по главата.

После 15-годишното момче започнало да взривява самоделни фишеци и открило стрелба с пневматична пушка, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес, цитирайки съобщение на руския Следствен комитет.

При инцидента в московското предградие Ивантеевка са пострадали четирима души - учителката и три деца, които в уплахата си скочили през прозореца. Животът на нито един от тях не е в опасност, а нападателят е задържан. Срещу него е заведено дело за хулиганство.

Засега не е ясен мотивът за атаката.

Властите гледат на случая сериозно и се опитват да разберат как ученикът е успял да внесе оръжие в училището, което има охрана. В Русия действат много строги мерки за контрол върху оръжията.

Председателят на местния парламент Игор Бринцалов коментира твърденията на съучениците на нападателя, че той неведнъж е внасял оръжие в училище и е заплашвал с нападение. "Ако е така, въпросът е много сериозен и се отнася не само към охраната, но и към училищните възпитатели, които трябва своевременно да забелязват такива предпоставки за трагедии", каза той.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?