Руски военен ансамбъл и Йосиф Кобзон с безплатен концерт в Пловдив

Безплатен концерт в панаирното градче в Пловдив ще изнесе във вторник вечерта Академичният ансамбъл за песни и танци на Вътрешните войски на Министерството на вътрешните работи на Русия с художествен ръководител и главен диригент генерал-майор В. П. Елисеев.

Концертът е под патронажа на министъра на културата Стефан Данаилов, а в него специално участие ще вземе честият гост на българската публика Йосиф Кобзон.

Официално концертът не е част от предизборната програма на левицата, но се очаква той да подгрее носталгично настроената публика, на която са близки до сърцето съветските изпълнения и творчеството на Кобзон.

От години Кобзон има забрана да влиза в САЩ и в още няколко държави. Според Държавния департамент причината е във връзката на заслужилия артист и депутат, любимец на съветски и руски държавници от Брежнев до Путин, с представители на руската мафия и по-специално с Вячеслав Иванков - "Япончик", осъден в САЩ за организирана престъпна дейност.

Известен е с твърдението си, че може да събере на една маса министри и босове на мафията, заради което го наричат "руският Франк Синатра". Медиите често го определят като един от кръстниците на руската мафия, което обаче не е доказано.

В книгата си "Червената мафия. Как руските гангстери превзеха Америка" Робърт Фридман описва връзките на Кобзон с криминалния свят и посочва, че певецът е бил представен на годишната среща на мафията през 1995 г. в Пуерто Рико. Авторът твърди, че Кобзон е замесен в контрабанда на оръжие и посредничеството в сделки с Иран.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?