Руски войник застреля украински офицер при спречкване в Крим

Руски войник застреля снощи украински военноморски офицер в Източен Крим, информира днес министерството на отбраната в Киев, цитирано от Ройтерс. Това е един от малкото смъртни случаи, за които бе съобщено, след като Русия пое контрола над черноморския полуостров, добавя агенцията.

По предварителни данни украински военни са се напили в с. Новофьодоровка и са се спречкали с руски колеги край КПП, където украинците служели по-рано, посочва РИА Новости, според която убитият е офицер от сухопътните сили на Украйна.

Руски военен, получил телесни повреди, стрелял при самоотбрана по майор Станислав Карачевски, обяснил пред журналисти Андрей Васелков от следствието в Крим. Образувано е дело за убийство; максималното наказание е 15 години затвор, добавя агенцията.

Група пияни хулигани нападнали през нощта КПП на кримско военно поделение и общежитие към него. Нападателите се нахвърлили срещу служители на МВР и военен патрул в опит да им отнемат огнестрелното оръжие. По време на схватката един от хулиганите бил задържан, а друг - ранен и починал от раните си, преди да пристигне линейка. Трима успели да избягат, обобщава случката РИА Новости.

Споделяне

Още от Свят