Руски войници насилвани да проституират

Руски войници насилвани да проституират

Руската армия разследва информациите, че наборници са били заставяни да работят като мъжки проститутки в Санкт Петербург. Командването на войските на вътрешното министерство отрича твърденията, направени от правозащитната организация на войнишките майки. 

Неправителствената организация казва, че към нея се обърнал баща на наборник, който бил насилен да работи като мъжка проститутка, предаде ББС.

Миналата година 18-годишен войник бе така жестоко пребит, че се наложи да му ампутират краката и гениталиите.

Кореспондент на ББС в Москва отбелязва, че последните разкрития са предшествани от редица скандали, които урониха престижа на руската армия.

Елла Полякова, говорител на групата на войнишките майки, заяви пред ББС, че в Санкт Петербург имало “мрежа от клиенти”, които биха платили за секс с войници. Разказва се, че по-старите войници насилват младите да проституират и вземат парите за себе си.

Насилието в руската армия не е нова тема, но вниманието на световната общественост бе привлечено от драмата с редник Андрей Сичев миналата година. Той бил накаран от други войници да стои клекнал часове наред, а след това бил вързан за стол и брутално пребит. В резултат на изтезанията той е получил гангрена на краката и гениталиите, които трябвало да бъдат ампутирани.

Сичев, който в момента е пълен инвалид, съобщи наскоро, че ще пише книга за своята трагедия.

Случаи на издевателства и насилие в руската армия все по-често изплуват на повърхността през последните години, докато Русия се стреми към все по-голяма роля на международната сцена.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?