Руските депутати с най-много имоти в Украйна, Испания и България

Най-голямата част от недвижимите имоти в чужбина, притежавани от депутатите от руската Държавна дума, се намират в Украйна, следвана от Испания и България. Това сочат данни за имотното и финансовото състояние на законодателите, публикувани на уебсайта на долната камара на руския парламент.

В България опозиционният парламентарист Дмитрий Гудков, който бе лишен от членство в партията "Справедлива Русия", притежава апартамент от 85 квадрата, а съпругата на депутата от "Единна Русия" Владимир Плигин е собственик на парцел от половин декар и "обект във вилна сграда" с площ 171 квадрата.

На българска територия фигурира жилищен имот от 100 квадрата, собственост на съпругата на депутата от Либералдемократическата партия Максим Рохмистров.

ИТАР-ТАСС изброява имотите в Украйна и Испания на неколцина членове на Държавната дума и техни роднини, като повечето от тях са жилища с площ от няколко десетки до няколко стотици квадратни метра. Агенцията припомня, че преди време в Думата мина на първо четене законопроект, който забранява на държавните служители, депутатите и служителите в силовите ведомства да притежават активи в чужбина, включително недвижими имоти.

Впоследствие президентът Владимир Путин внесе свой пакет законопроекти, който забраняваше само притежаване на сметки в чуждестранни банки. Пакетът разрешаваше недвижима собственост в чужбина, но при условие, че бъде декларирана.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?