Руските хулигани са специално тренирани, обяви френската прокуратура

Северноирландец загина в Ница, след като падна от 7-8 метра

Руските хулигани са специално тренирани, обяви френската прокуратура

Руските хулигани, които вилняха няколко дни в Марсилия и по време на мача срещу Англия на "Стад Велодром" са специално тренирани и подготвени за улични боеве и насилие.

Това обяви марсилският прокурор Брис Робин в понеделник. Очаква се дисциплинарната комисия на УЕФА да вземе решение във вторник дали да налага наказания на Сборная заради поведението на привържениците на страната.

"В действителност тези хора са хулигани, около 150 от тях бяха в Марсилия. Те са отлично подготвени за улични боеве и за насилие", коментира прокурор Робин.

По думите му в Марсилия няма задържани руснаци, а само англичани, някои от които ще бъдат съдени по бързата процедура. Повечето от 35-имата ранени при безредиците през уикенда също са британци, като един от тях е в критично състояние.

Напрежението ескалира още в петък и достигна връхната си точка в събота, когато след края на равенството между Англия и Русия 1:1 група руснаци нахлу в британския сектор и започна да налага наред хората, независимо от пола и възрастта им.

Веднага след това руският министър на спорта Виталий Мутко неглижира случилото се, обвинявайки Франция за слаба организация.

"Сериозни сблъсъци нямаше, но такива мачове трябва да се организират нормално, трябва да се отведат феновете на съответните сектори на стадиона. Имаше бомбички и фойерверки, което е лошо, разбира се. Ние сме цивилизована страна. Беше преувеличено, в действителност всичко е наред. Когато приключи срещата англичаните бяха разстроени, но всички бързо си тръгнаха", заяви Мутко.

Междувременно първата смърт по време на "Евро 2016" е факт - запалянко на Северна Ирландия загина, след като падна от 7-8 метра върху камъни край плаж в Ница. Започнало е разследване. Прокуратурата в града засега отказва информация на какво е следствие падането. Засега няма информации, че в района е имало сбиване.

Споделяне
Евро 2016

ШАМПИОН ЕВРО 2016
ПОРТУГАЛИЯ
Финал

10 юли, неделя

Португалия : Франция
   
1:0


Полуфинал
6 юли,
сряда
7 юли,
четвъртък
Португалия
     2:0
Уелс
Германия
      0:2
Франция

Четвъртфинали
30 юни,
четвъртък
1 юли,
петък
2 юли,
събота
3 юли,
неделя

Полша
1:1
3:5
дузпи
Португалия

Уелс
3:1
Белгия

Германия
1:1
6:5
дузпи
Италия

Франция
5:2
Исландия

   

   


   Резултатите НА ЖИВО:  

Още по темата

Още от Евро 2016

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?