Руските младежи са притеснени, че страната се движи към царизъм

Руските младежи са притеснени, че страната се движи към царизъм
Младежта в Русия е разтревожена от "движението на страната към царизъм", сочат данни от допитване, цитирани от "Независимая газета".
 
Анкета на руския Център за икономически и политически реформи (ЦИПР) установи сред младите хора на възраст от 16 до 24 г. ценностен протест срещу корупцията и политическата система във федерацията, пише вестникът, цитиран от Би Би Си.
 
Две трети от запитаните (68 на сто) младежи и девойки одобряват дейността на президента Владимир Путин, а една трета смятат, че страната се развива в неправилна посока.
 
Четирийсет процента са готови да подкрепят протести или сами да участват в такива. А 15 на сто вече имат подобен опит.
 
Почти 48 на сто от младите граждани на Русия изразяват желание да живеят и работят в чужбина. Около четвърт от анкетираните споделят тревога във връзка с несъвършената политическа система - неспазването на конституцията, движението на страната "към царизъм", липсата на реална опозиция, изчезването на демокрацията, безотговорността на властта. 
 
Нарастват тревогите на младите хора във връзка с достъпа до качествено образование, възможностите за намиране на работа, за покупка на жилище и т. н. Близо 20 на сто заявяват, че са недоволни и от социалната политика на държавата като цяло, посочва шефът на ЦИПР Николай Миронов
Споделяне

Още от Свят