Руските туристи притеснени от наводненията в България

Съобщенията в руските и чуждестранни медии за тежките наводнения заради проливните дъждове в района на Варна, в резултат на които загинаха и хора, предизвиква безпокойство в туристите, които планират почивката си в курорта Албена, съобщава специализираното руско издание TourDom.ru.

"Днес например ни позвъни туристка, която трябва утре да излети натам заедно с малкото си дете. Тя е притеснена от чутите новини, а официална информация за положението няма", разказа директорът на туристическата агенция "Надеждное" в Петрозаводск Андрей Федорович.

Подобни тревожни запитвания получават и други туристически фирми. Въпреки това агенциите успокояват, че бедствието не е засегнало непосредствено курортните зони.

От "Солвекс Травъл" посочват, че наводненията в България не пречат на летуващите, летищата работят в нормален режим. От агенцията допълват, че не са получавали жалби от туристите. Няма случаи на анулирани почивки или заявки на клиенти за предсрочно завършване на почивките.

От българската компания "КИТТ" съобщават пред кореспондент на TourDom.ru, че обстановката в курортите е нормална.

"Има някои пътища, на които е ограничено движението, в частност, властите съобщиха, че затварят пътя към летището от Албена, но проблемите се отстраняват. Времето разбира се не е много приятно, студено е, но прогнозите за следващите дни са благоприятни, трябва да се затопли", разказа събеседникът на руското издание.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?