Руските туроператори благодарни на Ангелкова за успешното партньорство

Руските туроператори благодарни на Ангелкова за успешното партньорство

След като български туроператори поискаха оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова заради некомпетентност, сега руските туроператори ѝ изказаха "искрена признателност и благодарност за продуктивната дейност по укрепване на връзките между България и Русия в сферата на туризма".

Това се съобщава в писмо на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР) до министъра на туризма Николина Ангелкова, подписано от изпълнителния ѝ директор Майя Ломидзе. цитирано от Министерството на туризма в сряда.

В него се подчертава още, че с подкрепата на министерството националното представителство по туризъм на България в Руската федерация е провело редица събития, насочени към развитие на сътрудничеството между руските туроператори, българския бизнес и туристическите власти на страната.

Редовно се провеждат двустранни срещи, на които се обсъжда текущата ситуация, обменят се мнения и предложения за укрепване на взаимното сътрудничество, пише изпълнителният директор на АТОР.

Майя Ломидзе посочва приноса и ефективната информационна работа на българското министерство, която е насочена не само към крайните руски потребители на българския туристически продукт, но и към туроператорите и турагенциите в Русия.

Дейността на министерството способства да се разшири спектърът от предложения за руските играчи на туристическия пазар по направление България, а също за голямата оперативност при решаване на възникващи през сезона въпроси, се казва още в писмото на АТОР.

"Особено ни се иска да отбележим важната роля, която изигра Министерството на туризма при регулирането на проблемите с отмяната на полети на авиокомпания "ВИМ-Авиа" през юни тази година. Ние ценим Вашата помощ и усилията, насочени към разрешаването на тази ситуация. Надяваме се, че толкова плодотворното сътрудничество на руския туристически бизнес и Министерството на туризма под Вашето ръководство ще продължи и занапред", завършва писмото до министър Ангелкова.

Споделяне

Още от Бизнес