Руският консул в Бургас намесен в гротесков секс скандал

Руският консул в Бургас намесен в гротесков секс скандал

Почетният консул на Русия в Бургас – българският бизнесмен Тонко Фотев - в сряда бе забъркан в пореден и доста странен секс скандал. След като преди по-малко от месец той бе обвинен от бургаската манекенка Анна Зартова, дъщеря на негов бивш бизнеспартньор и приятел Ивайло Зартов, че е била увещавана да прави секс с него, в сряда две момичета – на 19 и на 17 години, отправиха поредното обвинение – че са били принудени от хора на консула да проституират в Германия.

На специално свикана пресконференция, на която със скрити лица се появиха двете момичета, едното, нарекло се с измисленото име Мария, разказа, че притежавало доказателства срещу консула. Макар да не знаела името му, тя заяви, че ставало дума именно за него, защото "от медиите и тя, и приятелката ѝ знаели как изглежда".

Историята започнала преди две години, когато Мария започнала работа като компаньонка в бар в града. По думите ѝ, клубът обслужвал видни представители на бизнеса и на руснаците в града, включително и консула.

Една вечер излязла на кафе с приятелката си Невена в Бургас. Случайно срещнали руския консул, който дръпнал Мария и я питал за Невена, която тогава била на 15 години. Мария твърди, че обяснила на консула, че приятелката ѝ не практикува нейния занаят. Консулът обаче ги поканил в Слънчев бряг на кафе и те първо се поопъвали, после приели.

В хотел в курорта пили кафе, след което консулът поканил двете момичета да се качат с него в стая. История продължава с това, че след срещата в стаята момичетата били качени на кола, уж за да се приберат в Бургас, но се озовали в Пловдив, а след това в Германия, където 6 месеца били принудени от хора на консула да работят като "компаньонки".

Според момичетата те се уплашили да кажат на полицията, защото се страхували да не им се случи нещо.

Потърсен за коментар от бургаски медии, Фотев заяви, че всичко, казано от момичетата, е лъжа. "Нещо повече, след дадената от тях пресконференция, те свалиха дегизировката си, напуснаха сградата и се качиха в джипове с мутрите", заяви Фотев пред сайта "Бургас24". Според Фотев това били компромати срещу него и обвини за тях Ивайло Зартов, с когото доскоро са имали общ бизнес.

Зартов е и зам.-председател на Движението за социален хуманизъм.

Бизнесът на двамата е бил свързан с руски партньори и с покупката на недвижими имоти по Черноморието. Според Зартов, с манипулации той е свален от поста управител на фирмата "Инглиш вилидж", в която мажоритарни собственици са постоянно живеещият в Бургас бивш полковник от КГБ, депутат от руската Дума и настоящ бизнесмен Генадий Гудков и жена му Мария Гудкова. След незаконното му изхвърляне от фирмата, Зартов бил обвинен от руските си партньори, че е присвоил 2.5 млн. евро. Самият той пък смята, че руснаците му дължат 6 млн. евро, колкото е 10-процентния му дял във фирмата, защото закупените от компанията земи по морето се оценявали на 60 млн. евро.

Според Зартов, Фотев е накарал руснаците да го притиснат като наказание, че е бил отблъснат от Анна Зартова, която, между другото, била също руска гражданка по майчина линия. Фотев пък контрира, че Зартов му спретва компроматите.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?