Руският опозиционен блогър Алексей Навални влезе в списъка на стоте най-влиятелни личности

Списание "Тайм" включи руския блогър Алексей Навални в списъка на стоте най-влиятелни личности в света. Редакцията и експертите на списанието отбелязаха заслугите на Навални в борбата му с корупцията и обединяването на хората през социалните мрежи. Навални е единственият представител на Русия в списъка.

"Навални не само е упорит, смел и професионален, той отговаря на най-прецизните изисквания към един съвременен лидер. Неговото излъчване и язвителен хумор идеално служат за борба със сивия скучен Кремъл", пише в статията за Навални в "Тайм" лидерът на Обединения граждански фронт Гари Каспаров.

От световната политика "Тайм" отбелязва президента на САЩ Барак Обама, премиера на Катар шейх Хамад бин Джасим ал-Тани, президента на Нигерия Гудлак Джонатан, ръководителя на МВФ Кристин Лагард, бившия губернатор на щата Масачузетс Мит Ромни и други.

Що се отнася до учените, в списъка са включени такива представители на науката като американката Елинор Остръм, статистикът Ханс Рослинг и вирусологът Рон Фуше.

В списъка намират място бизнесменът Уорън Бъфет, кинопродуцентът Харви Вайнштайн, ръководителят на "Епъл" Тим Кук, хакерската група "Анонимус", главният готвач в норвежкия ресторант "Нома" Рене Редзепи. Включени са и много представители на шоубизнеса, сред които британската певица Адел и актрисата Тилда Суитън.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят