Руският посланик "даде рамо" на губещите фирми

Докато в парламента течеше дебат за Булгартабак, в Хасково, където е най-губещото цигарено предприятие на холдинга, руският посланик у нас Анатолий Потапов заяви, че има вариант "Хасково БТ" да изнася цигари за руския пазар. Именно заради наложените високи мита върху българските цигари от Москва в началото на 90-те години, холдингът изгуби руския пазар и повечето цигарени фирми закъсаха финансово.

Пушачи в Русия питат за българските цигари, каза пред журналисти в Хасково посланикът на Русия Анатолий Потапов, цитиран от БТА. По думите му не е изключена възможността български цигари да се появят в скоро време на руския пазар.

Посланик Потапов бе на посещение в Хасково по покана на областния управител Георги Зарчев. В разговор между двамата е била обсъдена и темата за съдбата на "Хасково - БТ". По техните думи има перспектива да се осъществи сътрудничество между хасковското предприятие и специализирана организация в Русия за съвместна дейност.

Според Георги Зарчев хасковските цигари са много добре познати в Русия, затова се търси изход за спасяването на предприятието. За конкретни форми все още е рано да се говори, допълни областният управител на Хасково.

Споделяне

Още от Бизнес