Руският президент поиска безмилостно ликвидиране на терористите

Президентът на Русия Дмитрий Медведев настоя за безмилостна разправа с терористите, съобщи ИТАР-ТАСС в сряда.

"С терористите трябва да се борим без да се церемоним, те трябва да бъдат ликвидирани без емоции и колебания, иначе няма да постигнем успех", заяви Медведев на съвещание в Ставропол с представители на местните силови структури и с членовете на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Срещата е посветена на обстановката в Северен Кавказ и на мерките за неутрализиране на терористичните и екстремистките заплахи.

"За престъпленията, които бяха извършени в последно време спрямо ръководството на Ингушетия, отделни ръководители на правоохранителните органи, спрямо обикновени граждани и правозащитници - за всички тези престъпления трябва да последва тежко и неотменимо наказание", подчерта Медведев.

Той предложи да се промени т. нар. териториална подсъдност по дела за тероризъм. Делата за тероризъм и за корупция трябва да се гледат от съдилища, в които подсъдимите нямат възможност да оказват влияние. Медведев добави, че е необходимо сериозните дела срещу престъпни групировки да се гледат само от професионални съдии, а не от съдебни заседатели.

Същевременно броят на жертвите от атентата в понеделник срещу главното полицейско управление в град Назран в Ингушетия достигна 24, девет души са в неизвестност. В предишни съобщения за жертвите се посочваше, че те са 20.

Сред убитите има тринайсет полицаи една жена, живяла в съседна сграда. Десет от намерените под развалините тела все още не са разпознати.

Съдбата на девет полицаи остава неизвестна, посочва ИТАР-ТАСС, като се позовава на местното министерство на вътрешните работи.

Споделяне

Още от Свят