Руският президент приел позитивно скеч за ваканцията му в селско имение

Руският президент Дмитрий Медведев прие положително хумористичен телевизионен скеч, който си прави шега с ваканцията му в селско имение. В Русия карикатурите на управляващите са изключително редки, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

В скеча на телевизия СТС Медведев със запретнати ръкави на ризата и крачоли на панталона и жена му Светлана отчаяно се опитват да си почиват, но твърде мотивираните телохранители все им пречат.

"Имаме инструкции", обяснява засрамено един от тях, когато Медведев иска сам да занесе някакви кофи на жена си.

Накрая президентът открива, че дори птичите песни, които чува, не са истински, а се изпълняват от оркестър, скрит зад ограда с наблюдателни камери.

"Тук сме от времето на Брежнев", обяснява един офицер. Някогашният съветски лидер Леонид Брежнев е бил запален ловджия, но отстрелването на животни грижливо се нагласяло от служителите му.

Макар карикатурите и другите хумористични творби, които подиграват руските управници, почти изцяло да са изчезнали от телевизионните екрани, откакто контролът над медиите бе поет от Владимир Путин, сегашен премиер и президент от 2000 до 2008 г., Медведев реагира с чувство за хумор.

Той дори публикува във вторник линка на скеча в Туитър акаунта си заедно с коментара "Как изкарах ваканцията си в дачата".

На въпрос от в. "Комсомолская правда" говорителката на Кремъл Наталия Тимакова каза, че президентът "има чувство за самоирония".

Споделяне

Още от

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?