Руското посолство публикува коментар, че протестиращи българи са "олигофрени" и "малоумници"

Руското посолство публикува коментар, че протестиращи българи са "олигофрени" и "малоумници"

Посолството на Русия в България публикува в официалната си страница във Фейсбук коментар от сайта “Classa.bg“, в който българи са наречени “олигофрени“ и “малоумници“. Коментарът е посветен на рехавия протест срещу украсената с червени петолъчки коледна елха в центъра на София, която е подарък от Москва.

Под елхата има голяма табела, която гласи: “Москва поздравляет Софию с новым 2019 годам“. Същото поздравление го има и на български.

Ето официалната публикация на руското посолство във Фейсбук, в която се цитира коментара на българския сайт:

“Миналата седмица Москва подари елха на София по случай Коледа, и тя беше сложена в центъра на столицата ни. Почти никой в България нямаше да разбере за това, заради бруталната американска цензура по уж “българските” медии, които позволяват за Русия да се говори само лошо и нищо друго освен лошо. Благодарение на безпримерния идиотизъм на малка група софийски умнокрасиви протестъри обаче цяла България разбра за елхата.

Те се събраха да протестират срещу нея, защото била част от “хибридната война” на Русия срещу страната ни. Когато минаващи на близо полицаи любезно искат документите им за справка, малоумната групичка се разбягва с крясъци срещу тази невиждана репресия, които след това се увеличават хилядократно във фейсбук.

Така ние българите разбрахме 3 неща:

1. Москва подари елха на София.
2. За първи път в историята на света имаше протест cрещу елха.
3. По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма“.

Споделяне

Още по темата

Още от България