"Руското" разследване на Мълър скоро щяло да приключи

Робърт Мълър

Разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за евентуална руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г. е към своя край, заяви пред журналисти изпълняващият длъжността главен прокурор и министър на правосъдието на САЩ Матю Уитакър, цитиран от Ройтерс.

"Бях подробно информиран за разследването и очаквам специалния прокурор Робърт Мълър да внесе заключителния доклад", каза Уитакър на пресконференцията, на която представи обвиненията на САЩ срещу китайската компания Хуавей Текнолъджис.

"Сега разследването е към края си и се надявам, че ще имаме възможно най-скоро доклада от прокурор Мълър", добави Уитакър.

Мълър досега не е давал информация докога ще продължи разследването. Няма яснота доколко то ще засегне Белия дом, нито какви ще бъдат последиците от заключенията му.

Номинираният от президента Тръмп за министър на правосъдието Уилям Бар неотдавна обеща да публикува възможно най-голяма част от доклада, но напомни, че по закон Мълър трябва да го внесе поверително.

Русия отрича да се е намесвала в изборите в САЩ през 2016 г. Тръмп постоянно повтаря, че не е участвал в никакъв сговор с Русия и нарича разследването на Мълър "лов на вещици", посочва Ройтерс.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?