Руснак е обвинен за инцидента със съдия Лозан Панов

Съдия Лозан Панов

Руският гражданин, откарал в болница съдия Лозан Панов, е обвинен за това, че е блъснал магистрата на пешеходна пътека. Това обяви в понеделник главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Лазаров обясни, че развитието по случая се дължи на направената експертиза и събраните свидетелски показания.

От прокуратурата уточниха, че чужденецът е привлечен като обвинеям за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост. Той е пуснат на свобода с мярка за неотклонение "подписка".

Лозан Панов, който кандидат за шеф на Върховния касационен съд, бе ударен на пешеходна пътека рано сутринта на 9 декември, докато се връщал от сутрешен крос в Южния парк. Той е бил откаран в "Пирогов" от въпросния руски гражданин. Чужденецът отричал да е блъснал съдията.

Лазаров разказа, че в протокола от първоначалния оглед на колата е записано, че по колата на руския гражданин нямало следи от удар. След като автомобилът е бил измит, такива следи обаче са били намерени.

След инцидента съдия Панов обяви, че се отказва от участието си в конкурса за шеф на ВКС. После той размисли и се яви лично пред членовете на Висшия съдебен съвет, за да обяви, че дължи на обществото участието си в един ”честен и справедлив конкурс”.

Изборът за шеф на ВКС е насрочен за 29 януари.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?