Руснак съди Аpple, защото бил превърнат в гей

Руснак съди Аpple, защото бил превърнат в гей

Руснак заведе дело за 15 000 долара срещу американския технологичен гигант Apple с твърдението, че компанията го е превърнал в хомосексуалист. Това съобщава радио "Говорит Москва", цитирано от англоезичния сайт "Московски времена".

Ищецът, който се казва Д. Разумилов, твърди, че това лято е "хлътнал в еднополовите отношения“, след като получи 69 геймонети на приложението си за плащане с криптовалута, което изтеглил чрез своя iPhone през 2017 година.

Той казва, че неизвестен подател му е пратил езиково съобщение на английски език, което гласяло: "Не съдете, без да опитате".

"Помислих си настина: как мога да съдя за нещо, без да го опитвам? И реших да опитам с еднополовите връзки", пише Разумилов в жалбата си.

"След два месеца мога да кажа, че съм затънал в интимна връзка с мъж и не мога да се измъкна. Имам стабилно мъжко гадже и не знам как да го обясня на родителите си. След като получих гореспоменатото съобщение (на телефона), животът ми се промени към по-лошо и никога повече няма да бъде нормален", оплаква се Разумилов до съда.

Той обвинява Apple, че "манипулативно" го е подтикнала към хомосексуалност, което му е причинило "морални страдания и вреди на психичното здраве".

Първото изслушване по делото, водено пред Окръжният съд в Пресенски в Москва, е насрочено за 17 октомври.

Споделяне

Още от Свят