Руснаци публикуват щастливи селфита от Египет все едно не е имало катастрофа

Единственото дразнещо нещо е свършващата паста за зъби, отбелязва позираща по хавлия

Въпреки трагичната катастрофа с руски пътнически самолет над Египет, в която загинаха 224 души (25 от които деца) и последвалата временна забрана на авиопревозите на руски граждани до Египет, десетки руски туристи, намиращи се в момента в египетските морски курорти, продължават ваканцията си в щастливо неведение. Руското онлайн издание "Лента.ру" публикува снимки и коментари от Instagram, показващи как руските туристи прекарват в Шарм ел-Шейх и Хургада, след като на 8 ноември от Египет в Русия се завърнаха 11 хиляди техни сънародници.

Повечето руснаци, останали по курортите на Червено море, изглежда въобще не са забелязали, че властите са отменили авиопревозите с Египет, а туристите се евакуират.

В мрежата Instagram всяка минута се качват снимки на щастливи руснаци, наслаждаващи се на слънцето.

"Добро утро! Все още всичко е спокойно. Единственото дразнещо нещо е свършващата паста за зъби и това, че никой нищо не знае още колко ще ни държат в хотела, кога е полетът за вкъщи и какво да се прави въобще. Може би някой има познати, които са блокирани в Шарм? Спомням си как се разочаровахме, когато заради полетите загубихме седмица", коментира руска туристка, която е публикувала в Instagram своя снимка, на която позира по хавлия, открехвайки завесата на прозорец в хотелската стая. Тя допълва, че имат толкова много багаж със себе си, че би им стигнал за година.

 
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?