Русокосо момиченце отнето от ромско семейство и в Ирландия

Русокосо синеоко момиченце бе отнето от ромско семейство в Дъблин след сигнал от обезпокоени местни жители, че не прилича на останалите членове на семейството, предаде ДПА.

Няма данни 7-годишното дете да е било отвлечено, съобщи полицията. Момиченцето обаче е поставено под опеката на националната служба за здравеопазване, след като родителите, които настояват, че детето е тяхно, не са могли да докажат самоличността му. Представеният паспорт е бил твърде стар, а актът за раждане е бил счетен за незадоволителен, защото на посочената в него дата в болницата, където се твърди, че е било родено, няма регистрирани никакви раждания.

Властите влезли в контакт със семейството, след като местен жител изпратил сигнал. Не се предвижда ДНК-тест. Момиченцето е в добро здраве.

Това е втори случай за последната седмица на намерено в европейско ромско семейство дете, което може да е било отвлечено. Миналата седмица полицията в Гърция отне от ромско семейство 5-6-годишно момиченце, Мария, което не прилича по външен вид на ромите, които се представяли за негови родители.

Споделяне
Още по темата
Още от Свят

Защо главният прокурор размахва пръст на политици?