Русокосо момиченце отнето от ромско семейство и в Ирландия

Русокосо синеоко момиченце бе отнето от ромско семейство в Дъблин след сигнал от обезпокоени местни жители, че не прилича на останалите членове на семейството, предаде ДПА.

Няма данни 7-годишното дете да е било отвлечено, съобщи полицията. Момиченцето обаче е поставено под опеката на националната служба за здравеопазване, след като родителите, които настояват, че детето е тяхно, не са могли да докажат самоличността му. Представеният паспорт е бил твърде стар, а актът за раждане е бил счетен за незадоволителен, защото на посочената в него дата в болницата, където се твърди, че е било родено, няма регистрирани никакви раждания.

Властите влезли в контакт със семейството, след като местен жител изпратил сигнал. Не се предвижда ДНК-тест. Момиченцето е в добро здраве.

Това е втори случай за последната седмица на намерено в европейско ромско семейство дете, което може да е било отвлечено. Миналата седмица полицията в Гърция отне от ромско семейство 5-6-годишно момиченце, Мария, което не прилича по външен вид на ромите, които се представяли за негови родители.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?