RWE обявиха, че приоритет им е “Набуко“

Независимо от намерението си да разгледа предложението на “Газпром“ за участие в проекта “Южен поток“, за RWE приоритетен остава проектът за изграждането на газопровода “Набуко“. Това се посочва в официално съобщение на немската компания във вторник по повод разпространени предишния ден информация, че може да се включат в руския проект и това да е краят на “Набуко“

Концернът ще разгледа предложението на “Газпром“, както и всяко друга, но участието му в “Набуко“е приоритет, тъй като този проект “най-добре отговаря на инвестиционните намерения на RWE и е най-реализуем в момента в Европа, Каспийския регион и Турция“, се посочва з изявлението.

Ден по-рано източник, близък до разговорите, съобщи, че инициативата за включване на немската компания в руския проект била на RWE, които обаче на свой ред заявиха, че офертата дошла от “Газпром“.

RWE e един от шестимата акционери с равни дялове в проектната компания за “Набуко“, чийто строеж се планира да започне през 2011 г., а първите количества газ да тръгна през 2014 г.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?