Рязък скок на заразените в Иран и Израел, първи смъртни случаи в Южна Африка

Китай за пореден ден има само привнесени нови случаи

Рязък скок на заразените в Иран и Израел, първи смъртни случаи в Южна Африка

Броят на заразените с новия коронавирус в Иран надхвърли 30 000, а жетвите вече са 2400. Само за последните 24 часа в страната са били регистрирани 2926 нови случая, а 144 души са починали.

Така една от най-засегнатите държави все още не може да спре епидемията. Властите призоваха иранците да избягват публични места и да си стоят по домовете. В цялата страна временно бяха затворени училищата, университетите, културни и спортни центрове.

Според иранските власти страната може би е изправен пред втора вълна на заразата.

Местните власти се оплакват, че иранците са игнорирали призивите да си стоят вкъщи и да се откажат от плановете си за пътуване по случай празниците, свързани с персийската Нова година, започнали на 20 март.

Китай има само "внос" на корановирус

Китай, от където тръгна заразата, вече за пореден ден обявява само единични случаи. От 55 нови случая 54 са на хора, върнали се от чужбина.

Заради това Пекин наложи временна забрана на всички чуждестранни посетители в страната, дори и ако имат визи или разрешение за пребиваване.

Тайланд съобщи за 91 нови случая на коронавируса и един нов смъртен случай, с което общият брой на заразените достигна 1136, а на починалите - пет, предаде Ройтерс.

Рязък скок в Израел

Броят на потвърдените случаи на новия коронавирус в Израел нарасна за денонощие с 540 до 3035, а смъртните случаи се увеличиха двойно, достигайки 10 души.

По данни на министерството състоянието на 49 души се оценява като тежко, а най-малко 70 души са оздравели. Първият случай на коронавирус в Израел бе установен на 27 февруари при върнал се от Италия израелски гражданин.

На 20 март здравното министерство съобщи за първия смъртен случай на пациент с коронавирус в страната.

Първи смъртни случаи в Южна Африка

В Южна Африка са регистрирани първите два смъртни случая от Ковид-19, съобщи днес здравното министерство и добави, че общият брой на заразените е нараснал от 927 до над 1000 души само за ден.

"Тази сутрин ние южноафриканците се събуждаме с тъжна новина, че вече имаме първите смъртни случаи от Ковид-19", заяви в изявление здравното министерство.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус