РЗИ трябва да направят до четвъртък списъци на желаещите да се ваксинират медици

РЗИ трябва да направят до четвъртък списъци на желаещите да се ваксинират медици

До четвъртък, 10 декември, директорите на шестте Регионални здравни инспекции, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу Covid-19, трябва да изготвят списъците на желаещите да се ваксинират медици.

Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов след среща с директорите на шестте Регионални здравни инспекции, определени за координатори на ваксинационния процес. Аннгелов каза, че следващата им задача ще е да изготвят с директорите на другите РЗИ-та в областите, за които те отговарят, ясна логистика за необходимостта от мобилни екипи и тяхната бройка. В понеделник ще се съберем отново, за да уточним съответните специфики за отделните райони, тъй като във всеки район има специфики, които са различни, обясни здравният министър.

Необходимите хладилници за посрещане на първата доставка на ваксини са налични, съобщи още Ангелов. "Всички помещения, в които хладилниците ще се поставят, ще бъдат пригодени там, където е необходимо, за да влязат тези хладилници. Навсякъде във всички РЗИ-та ще има фризери, където да бъдат разположени. Отделни малки хладилници, които да съхраняват ваксината, ще бъдат в мобилните екипи разположени“, допълни министърът.

Споделяне

Още от Коронавирус

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?