РЗС хем не е патерица на ГЕРБ, хем без нея управляващите остават сами

Яне Янев

РЗС никога не е била патерица на ГЕРБ и без партията на Яне Янев управляващите остават сами на изборите. Такова послание се съдържа в разпратено до медиите съобщение от пресофиса на РЗС в петък, часове, след като ГЕРБ подкрепи съгласуваното с левицата предложение на ДПС и отряза достъпа на партията на Янев от представителство в ръководствата на избирателните комисии.

Представителството бе обещано заради лоялността на яневите депутати към управляващите.

Публикуваме текста на съобщението както бе изпратен:

"Вчера на заседанието на правната комисия, на което ГЕРБ, БСП и ДПС се договориха за промените в Изборния кодекс, окончателно рухна митът, че РЗС е патерица на ГЕРБ. Стана ясно от кого най-много ги е страх. Това за пореден път доказа, че РЗС няма никакви задкулисни договорки с ГЕРБ.

Истинската причина за бламирането на Изборния кодекс от БСП и ДПС е свързана с това, че РЗС им познава схемите за манипулации и ще ги хване.

Без РЗС няма как да има честни избори!

Без РЗС пак ще има фалшификации и никой освен нас не може да ги види! Както не виждаха двайсет години огромния брой фалшиви гласове, идващи от Турция. РЗС, а не ГЕРБ, касира тези резултати и спря фалшификациите на ДПС.

Ясно е, че БСП, ДПС, "Атака", НДСВ и Синята коалиция са в един отбор в избирателните секции, в коалиция "Анти-ГЕРБ”. Те елиминираха РЗС, но ГЕРБ не се усетиха, че остават сами от ЦИК до СИК.

По този начин ГЕРБ влязоха в капана на ченгиджийската конспирация на бившите комунисти. В изборната нощ коалицията "Анти-ГЕРБ” ще обяви изборите за фалшифицирани, а ГЕРБ ще остане единствената партия, която ще твърди, че не са.

Всяко зло за добро, е казал народът. Всички, които са срещу РЗС, ни правят услуга, защото ние имаме голям опит, работили сме и по правилата на БСП, ДПС и червения цар и пак сме успявали.

Ние имаме свой път, своя мисия и ще продължим с още по-голяма сила и безкомпромисност да се борим с корупцията по високите етажи на властта. Корупцията няма цвят и за РЗС това е най-голямата болест на демокрацията в България.

И друг път сме се явявали на избори без членове в изборната администрация – справяли сме се тогава, ще се справим още по-добре и сега. Имаме възможности, аргументи и документи. Ще ги реализираме за изненада на всички наши противници. Хората знаят, че ние сме единствената гаранция да има рестарт на старата система и нова конституция.

Коалиция РЗС и Марешки работи и има потенциал да бъде трета политическа сила в 42-ото Народно събрание".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?