РЗС и партията на Марешки създадоха Коалиция за ред, законност и справедливост

РЗС и партията на Веселин Марешки "Либерален алианс" създадоха Коалиция за ред, законност и справедливост. Яне Янев и Веселин Марешки подписаха споразумение по време на конференция на двете партии в хотел "Шератон" в столицата в неделя.

Тази политическа коалиция не е такава, каквато сте виждали в България през последните над 20 години, каза Янев.

Сред амбициите на коалицията на парламентарните избори е да удвои  гласовете, които е имала РЗС през 2009 г., посочи Янев и добави, че партията поне в 50 процента от многомандатните избирателни райони ще победи БСП.

Сред моите приоритети е Кунева да не подмени вота на българските граждани, каза той.

Сред приоритетите на РЗС са нова българска конституция и декриминализация на държавата. Янев поиска "да види министри в българските затвори".

До края на годината новата коалиция ще предложи цяла политическа платформа за управлението на държавата по сектори, със секторни политики и срокове, посочи Янев.

Марешки определи новата формация като десноцентристка, патриотична и социална коалиция. По думите му "Либерален алианс" има три основни приоритета - реформа в здравеопазването и осигурителната система и създаване на ясни, точни и лесни правила за разгръщане на малкия и средния бизнес.

Споделяне

Още по темата

Още от България