РЗС иска от прокуратурата Волен Сидеров да бъде въдворен в психиатрия

РЗС иска от прокуратурата Волен Сидеров да бъде въдворен в психиатрия

Останалата извън парламента формация на Яне Янев – "Ред, законност и справедливост"- ще поиска от прокуратурата лидерът на "Атака“ Волен Сидеров да бъде въдворен в психиатрична клиника, съобщава официално сайтът на РЗС.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

РЗС възнамерява да сезира компетентната прокуратура за предприемане на действия по реда на чл. 157 от Закона за здравето и Наказателно-процесуалния кодекс, с оглед въдворяване на г-н Сидеров за задължително лечение в психиатрична клиника. Налице са предпоставките по чл. 146 от Закона за здравето. Г-н Сидеров буйства, държи се неадекватно, налита на физически разправа с журналисти, заплашва политически опоненти с "чупене на глави, ръце и крака”, налита на бой в парламента, държи на заплата охрана от над 100 човека от гр. Самоков, които всеки ден пътуват до София с автобуси, без да разполага с лиценз за охранителна дейност, издаден от МВР.

Г-н Сидеров публично използва цинични изрази, включително пред медиите, нарича трети лица с изрази като "педерасчета, презервативи, измекяри, ибрикчии, помияри, п...и, лумпени” и др. подобни. Достъп до тези медии имат и непълнолетни лица, а подобни порнографски изрази, съчетани с агресивно поведение и заплахи с физическо насилие се отразяват негативно на детската психика. Поради което РЗС ще се обърне и към Държавната агенция за закрила на детето, с искане на г-н Сидеров да бъде дадено задължително предписание да преустанови публичното си порнографско поведение, с оглед защита на психичното здраве на децата.

Във връзка с поредните лъжи на Волен Сидеров, че Яне Янев се охранява от Националната служба за охрана (НСО), Пресцентърът на партия "Ред, законност и справедливост” е упълномощен да заяви следното:

Действително Яне Янев в миналото беше охраняван от НСО по нейна преценка, предвид многобройните случаи на заплахи срещу него, особено във връзка с дейността на оглавяваната от него Комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта в предишния парламент. След приключване на мандата на тази комисия г-н Янев сам поиска сваляне на охраната му от НСО, което беше сторено. Ето защо РЗС призовава българските медии да преустановят публикуването на лъжите, произтичащи от едно недоразумение на политическата система в България с трайни психически отклонения и пристрастеност към психотропни вещества. Зад действията на червения турски пудел ясно прозира идеята да се отклони вниманието на обществото от извършеното от него национално предателство и подкрепата за неговите коалиционни партньори от ДПС и БСП.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?