РЗС изключи Тодор Великов за "уронване на партийния престиж"

РЗС изключи Тодор Великов за "уронване на партийния престиж"

Скандалът в "Ред, законност и справедливост" се разраства, след като потвърдилия сексуалните обвинения към лидера депутат Тодор Великов бе изключен от партията, а той отвърна, като добави и обвинението за "обвързаност с БСП".

Политическият съвет и депутатите от РЗС единодушно взеха решение Тодор Великов да бъде изключен от партията заради уронване на престижа ѝ, съобщиха от РЗС в петък.

Великов е изключен и заради финансови зависимости, тиражиране на клевети и системно изнасяне на вътрешнопартийна информация от РЗС към ГЕРБ и ДПС.

От 4 ноември в своите публични изяви Тодор Великов представлява единствено себе си, се казва в съобщението от РЗС, цитирано от БТА.

На 28 октомври независимият депутат Тодор Великов подаде оставка като организационен секретар на РЗС и замрази партийното си членство. Решението си той обясни с обвиненията срещу партийния лидер Яне Янев в сексуален тормоз, отправени му от регионалния координатор в РЗС Светослав Стефанов.

Тогава възмутеният депутат разказа как Светослав Стефанов плачел, когато отишъл при него и му показал есемеси от Яне Янев, пускани след 22.00 часа, някои от които "с откровено неприлично съдържание".

Обвиненията в сексуален тормоз се появиха в разгара на подетата от Янев атака срещу вътрешния министър Цветан Цветанов и други дейци на ГЕРБ, последвала пускането от ареста на посочения като глава на престъпния "Октопод" Алексей Петров.

Проблемът на РЗС не е в колегите в Народното събрание, а е лидерски, защото не може партията да живее от скандал до скандал, заяви в петък Тодор Великов, след като научи за изключването си.

Той бил приет в РЗС миналата година, защото искал да участва в създаването на проект, който да издържа на думите от името си - ред, законност и справедливост. Това не се е случило и поради тази причина Великов напуска партията. Но не и парламента, защото смята, че принципите на РЗС, заради които е подкрепил партията, в настоящия момент са изкривени и не се олицетворяват от лидера Яне Янев.

Слабост на РЗС е обвързването ѝ с БСП, каза Великов. Това му направило впечатление, когато го накарали да подпише проекторешението за създаване на анкетна комисия за проверка на имуществото на Цветан Цветанов. "Не може да ме карат да влизам в стаята на БСП и да подписвам искането, въпреки това се подписах и вчера гласувах заедно с тях. Аз съм с десни убеждения и тази прегръдка с БСП ми е чужда, не желая да участвам в такъв цирк", заяви Великов.

По повод съпътстващия скандал с имотите на председателя на столичния общински съвет Андрей Иванов, Великов каза, че ако има данни за нередности, колегите му от РЗС трябва да ги дадат на компетентните органи.

"Да издигаш реномето си чрез скандали е недопустимо. България си има институции, те са легитимни, нека да работим по европейски модел, за това не желая да участвам в цирка, който моите колеги правят под давлението на Яне Янев", заяви изключеният от РЗС депутат.

Той добави, че час по-скоро трябва да излезе информация за кратките съобщения по телефона, които Янев е пращал до бившия координатор на РЗС Светослав Стефанов. Но не уточни откъде и как ще излезе тази информация.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?